Pääsiäisen 2012 kokonrakennus oli työn ja tuskien takana. Kokon rakentamiseen osallistui poikkeuksellisen vähäinen määrä väkeä. Kokoon saatiin alkuvaiheessa alle 20 henkeä, ja vuosikokoustauon jälkeen urakkaa jäi jatkamaan alle kymmenen sisukkainta.
Vuosikokous pidettiin tuttuun tapaan kokon rakentamisen kahvitauolla. Kokouksessa käytiin läpi yhdistyksen toimintakertomus vuodelta 2011, sekä yhdistyksen tilit ja tilintarkastajien lausunto. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus vuodelle 2011.
Kokon ainekset jouduttiin repimään irti jäästä ja lumesta. Kokkomestarimme Esa Kukkola ja emeritusmestari Kauno Pollari ohjailivat rakentamista, ja, jäätävänmärästä aineistosta huolimatta, lopulta saatiin kokoon poltettavaksi kelpaava kokko, joka lankalauantaina paloi hyvin näyttävästi; itse asiassa ennakkopeloista huolimatta erittäin näyttävästi. Valitettavasti televisioon asti pääsi vain narrikokko, mutta ensi vuonna on tavoitteena saada TV1 mukaan jo talkoovaiheessa.
Lankalauantaina kokolle kertyi vaatimattomastikin laskien lähes kolme tuhatta vierasta. Sillalla jaettiin 600-700 tervetuliaiskorttia, yksi jokaista perhekuntaa kohti, eli keskimäärin yksi joka kolmannelle. Suunnilleen klo 19.10 kortit loppuivat, mutta silta oli yhä täynnä tulijoita ja pari bussikuormaakin oli vielä tulossa, joten voidaan arvioida, että kävijöitä oli kolmisentuhatta. Vanhaan tapaan ulkomaalaisia vieraita oli paljon, ja englanninkieliselle kortille olisi ollut paljon kysyntää.
Kokolle tuleville turisteille tilaisuus oli nautinto jo matkan varrella. Sillalla nähtiin sekä sorsaryhmiä että joutsenia. Edellisistä vuosista poiketen Seurasaareen ei nyt ilmestynyt kanadanhanhia, mutta muuta lintuseuraa oli riittämiin.
Kokolle saapuvia tervehti tilaisuuden avauksena Simo Rantasen trumpetilla esittämä fanfaari. Pikkutrulleja oli lennähtänyt kokkopaikalle useita kymmeniä ja he nousivat kukin vuorollaan lavalle esittelemään taitojaan Aila Niemisen johdattelemina. Tänä vuonna trullit esittivät poikkeuksellisen paljon uusia, ennen kuulemattomia pääsiäislauluja. Vanhaan tapaan Seurasaarisäätiö huolehti makkara- ja virvoketarjoilusta.