Vuosikokous ja pikkujoulu 2012

Helsingin Keskipohjalaisten vuosikokousta ja pikkujoulua vietettiin jälleen lauantaina 24.11.

Saavuimme kokoukseen juhlavasti valaistun Helsingin keskustan läpi, olihan samana päivänä avattu myös joulukatu. Pikkujoulusää oli plussan puolella eikä lumesta ollut tietoakaan, mutta pimeys lamppujen ympärillä tuntui mittavavalta.

Vuosikokoukseen kokoontui joukko yhdistyksen kantaväkeä, tunnelma oli sopuisa eikä äänenlaskijoita tarvittu. Kokouksessa käytiin läpi toimintasuunnitelma, vahvistettiin budjetti ja jäsenmaksu sekä valittiin hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Pikkujoulun alkaessa väkeä alkoi valua sisään vauhdikkaampaan tahtiin ja glögilasien kanssa alettiin asettautua ravintolan pöytiin. Paikat valittiin tuttujen ja vähän vieraampienkin seurasta.

Puheenjohtaja Esko Rautila julisti pikkujouluriemun alkaneeksi, mutta kertoi sitä ennen joitakin yhdistyksen kannalta merkittäviä tietoja tulevasta vuodesta. Yhdistys on käynnistämässä jälleen keskustelutilaisuutta sarjassamme  ”Keskipohjanmaa tänään ja tulevaisuuden näkymät”.  Seminaari on Ostrobotnian isossa salissa lauantaina 9.2. 2013. Keskustelun painopiste on tällä kertaa yrittäjyydessä ja biotaloudessa, ja paikalle on lupautunut nimekkäitä alustajia.

Pikkujoulun alkupuheenvuoron jälkeen siirryimme jouluisiin tunnelmiin Tiia Saaren laulujen välityksellä. Tiia on Lestijärveltä kotoisin oleva Sibelius – Akatemian opiskelija ja saimme kuulla mm. Sibeliuksen joululauluja. Häntä säesti opiskelukaverinsa Minna Tapanainen. Maittavan pikkujouluaterian jälkeen Ensio Torppa esitti muisteluksia ajoilta, jolloin seteleitä puolitettiin. Kyseessä oli Ension nuoruuden aika, ja setelitarinaan yhdistyi ymmärrettävästi nuoren pojan elämään liittyviä koskettavia, jos kohta yleisöä naurattaviakin kasvukokemuksia.

Illan päätteeksi suoritettiin arpajaiset ja lähes joka pöytään kasautui jännittävän näköisiä  jouluisia paketteja. Ruokaa oli jäljellä niin runsaasti, että kaikille halukkaille riitti pieni nyssykkä myös kotiviemisiksi.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00