Tapahtumat

Siirtolaisuus Keski-Pohjanmaalla hankkeen etäesittely

Google Meet

Helsingin Keskipohjalaisten etäesittelyt jatkuvat ja keskiviikolle 21.4. olemmes sopineet etäesittelyn Keski-Pohjanmaan siirtolaisuus -hankkeesta. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa ja dokumentoida historiallisen Keski-Pohjanmaan alueen (Perhonjokilaakso ml. Kokkolanseutu, Lestijokilaakso, Kalajokilaakso ja Pietarsaarenseutu) siirtolaisuus keräämällä ja tallentamalla alueelta lähteneiden ja palanneiden siirtolaisten tiedot, haastattelut, tarinat, valokuvat, kirjeet ym. digitaaliseen tietokantaan. Hankkeen on perustanut vuonna 2020 Keski-Pohjanmaan Kulttuuriliitto yhteistyössä Keski-Pohjanmaan liiton kanssa. Etäesittelyssä hankkeen puolelta Pekka Rauhala ja Kauppia Virkkala kertovat hankkeesta ja lisäksi on varattu mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä vaihtaa ajatuksia. Mikäli siis tiedät ...

Lue kokonaan

Ilja Repin etäesittely

Tervetuloa etäopastukselle Ilja Repin -näyttelyyn Ateneumissa! Etäopastus tarjoaa makupaloja Repinin taiteen maailmasta: opastuksen aikana tutustumme taiteilijan keskeisiin teoksiin sekä elämänvaiheisiin näyttelyn tematiikkaa seuraten.   Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Ilmoittaudu Ollille ([email protected]) 25.4. mennessä

MenoKlubi: Opastus kansallismuseon näyttelyyn

Kansallismuseo Mannerheimintie 34, Helsinki

Helsingin keskipohjalaisten MenoKlubi käynnistää tauon jälkeen toimintansa. Menemme Kansallismuseon uuteen näyttelyyn Toista maata keskiviikkona 27.10 klo 16. Yhdistys maksaa opastuksen, pääsylipun hinnan maksaa jokainen itse (14€, eläkeläiset 10€). Maskipakko. Osallistujien maksimimäärä 30. Ilmoittautumiset Eila Rekilä: [email protected] tai 040 8240420.

Kirjaa myynnissä Kokkolan kirjamessuilla

Tullipakkahuone Tullikamarinkatu 1, Kokkola

Helsingin Keskipohjalaiset ry täytti vuonna 2020 70-vuotta. Juhlavuoden ja historiansajuhlistamiseksi yhdistys julkaisi toimintavuosistaan historiateoksen. Kirja ei kuitenkaan ole pelkkä yhdistyksen toiminnan kirjaava teos, vaan myös kuvaus kotiseutuaatteen siirtymisestä toiselle asuinseudulle ja sen kyvystä säilyä elävänä. Kirja pohtii, mitä on maakuntaidentiteetti ja mitä on se keskipohjalaisuus, joka on koonnut pääkaupunkiseudun keskipohjalaiset näin pitkään yhteen. Kirjaa ostettavissa Kokkolan kirjamessuilta.

Kirkkopyhä

Paavalinkirkko Sammatintie 5, Helsinki

Helsingin Keskipohjalaiset ry:n perinteistä kirkkopyhää vietetään Paavalinkirkossa ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Jumalanpalveluksen toimittaa kirkkoherra Kari Kanala ja jumalanpalveluksen jälkeen kahvitilaisuudessa esitelmöi yleisen historian dosentti, FT Antti Ruotsala aiheesta Allan Ruotsalan poikana - Helsingin Keskipohjalaisten lapset ja vanhempien kotimaakunta?   Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Paavalinkirkko sijaitsee Vallilassa osoitteessa Sammatintie 5. Tilaisuudessa noudatetaan voimassaolevia koronaohjeistuksia.

MenoKlubi: Moderni nainen

Ateneum Kaivokatu 2, HELSINKI

Helsingin keskipohjalaisten MenoKlubi järjestää opastetun tutustumisen Ateneumin näyttelyyn Moderni nainen torstaina 10.3. klo 17.15. Näyttely on erittäin suosittu. Se tarkastelee naistaiteilijoiden roolia ja asemaa 1900-luvun modernismin vuosikymmeninä. Näyttely pureutuu naisen rooliin aikakauden yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen muutosten keskellä. Mukana mm. Helene Schjerfbeck, Sigrid Schauman, Ellen Thesleff, Eila Hiltunen, Laila Pullinen ja Essi Renvall. Yhdistys tarjoaa opastuksen, mutta kukin ostaa itse pääsylipun tai käyttää museokorttiaan. Näyttelyn jälkeen voidaan vaihtaa ajatuksia museon kahvilassa. Koska opastettavan ryhmän maksimikoko on 20 henkilöä, pyydän ilmoittautumiset: ...

Lue kokonaan

Helsingin Keskipohjalaiset 70+2

Ostrobotnian juhlasali Museokatu 10, Helsinki

Helsingin Keskipohjalaisten perustamisesta tuli kuluneeksi 70-vuotta 2.2.2020. Epidemiasyistä syntymäpäiviämme on jouduttu siirtämään, mutta epidemioiden väistyessä on juhlan aika. Vuosijuhlat järjestetään 26.3.2022 Ostrobotnian juhlasalissa - samassa talossa jossa yhdistyksemmekin on perustettu. Lisätietoja ohjelmasta tulossa lähempänä ajankohtaa, mutta ilmoittautua voit jo nyt.

Syyskokous (etänä)

Google Meet

Helsingin Keskipohjalaiset ry:n yleinen kokous jossa käsitellään sääntömääräiset syyskokousasiat. Kokouksen jälkeen Seurasaari-säätiön toiminnanjohtaja Aila Nieminen kertoo Pääsiäiskokon polttamisen historiasta Seurasaaressa sekä etsii vastauksia siihen miten yhdistyksemme on kokkoa päätynyt polttamaan. Kokous järjestetään käytännön syistä etänä Google Meet -alustalla. Liittymistiedot alla. Google Meetin liittymistiedot Videopuhelun linkki: https://meet.google.com/vfj-bjhv-osq Halutessasi osallistua puhelimella niin soita numeroon ‪+358 9 85691554‬ ja anna PIN-koodi: ‪718 574 312 sekä lopuksi ruutu (‬#). Puhelu maksaa normaalin paikallispuhelumaksun ja jos käytössä on puhepaketti niin puhelu sisältyy siihen.

Kokkotalkoot Seurasaaressa

Seurasaari Seurasaari, Helsinki

Pääsiäiskokon rakentamistalkoot pidetään Seurasaaressa 13.4. klo 16 alkaen. Tarvitset mukaan itsesi ja mukavaa mieltä. Juhlakentältä löytyy kokon rakentamisaineet ja lisäksi luvassa pientä tarjoilua.

Pääsiäiskokko Seurasaaressa

Seurasaari Seurasaari, Helsinki

Tervetuloa nauttimaan perinteisistä pohjalaisista pääsiäiskokoista Seurasaaren juhlakentälle lankalauantaina 16.4. klo 18.30 alkaen! Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä.Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti.Seurasaaressa sytytetään ensin pienempi narrikokko ja sen jälkeen varsinainen pääsiäiskokko. Lasten toivotaan pukeutuvan tilaisuuteen trulleiksi.Lisäksi kaikilla pääsiäiskokkotapahtumaan osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus päästä esittämään lauluja ja runoja. Juhlakentällä on mahdollista grillata omia ...

Lue kokonaan

Yhdistyksen kevätkokous ja tupailta

Vetehisenkuja 4 C 53 Vetehisenkuja 4 C 53, Helsinki

Pidetään yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous jossa käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2021. Kokouksen jälkeen pidetään pitkän tauon jälkeen tupailta jossa vieraana kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen , Kuhmon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuomas Kettunen. Tuomas kertoo meille lyhyesti Ukrainan sodasta ja sen heijastuksista meille sekä lisäksi Kuhmon kesästä. Kokoukseen ja tupailtaan on mahdollista osallistua paikanpäällä Eila Rekilän kotona tai etäyhteyden välityksellä. Mikäli tulet paikan päälle niin ilmoita saapumisesta [email protected] niin tiedetään tarjoilun osalta varautua.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00