Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pääsiäiskokko Seurasaaressa

16.4.2022 @ 18:30 21:30

Tervetuloa nauttimaan perinteisistä pohjalaisista pääsiäiskokoista Seurasaaren juhlakentälle lankalauantaina 16.4. klo 18.30 alkaen!

Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä.
Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti.
Seurasaaressa sytytetään ensin pienempi narrikokko ja sen jälkeen varsinainen pääsiäiskokko. Lasten toivotaan pukeutuvan tilaisuuteen trulleiksi.
Lisäksi kaikilla pääsiäiskokkotapahtumaan osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus päästä esittämään lauluja ja runoja.

Juhlakentällä on mahdollista grillata omia eväitä ja juhlakentän kioski palvelee koko tapahtuman ajan.

Seurasaareen on illan aikana vapaa pääsy. Tilaisuuteen kannattaa varustautua vallitsevan säätilan mukaan, sillä kevätilma saattaa olla iltaisin kylmä.

Seurasaareen kannattaa tulla julkisilla kulkuvälineillä ja parhaiten paikalle pääsee bussilla. Bussi 24S liikennöi välillä Asema-aukio–Seurasaari 12 min. välein alkaen klo 17.30.
Viimeinen bussi lähtee Seurasaaresta kohti keskustaa klo 22.08. Myös raitiovaunu nro 4 ajaa lähelle Seurasaarta. Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuvälineillä, sillä Seurasaaren
lähettyvillä on hyvin vähän pysäköintitilaa. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Metsäpalovaroituksen voimassaoloaikana kokkoja ei saa sytyttää.

Seurasaaren pääsiäiskokon toteuttamisesta vastaa Helsingin keskipohjalaiset ry. yhdessä Seurasaari-säätiön kanssa.

Helsingin Keskipohjalaisten kokkomestarina toimii Esa Kukkola joka ammattitaidollaan vastaa kokon rakentamisen ohjauksesta ja polttamisesta.

Pääsiäiskokko rakennetaan talkoilla ja kokkotalkoot järjestetään keskiviikkona 13.4. klo 16 alkaen Seurasaaren juhlakentällä.
Tervetuloa kokkotalkoisiin myös mukaan mikäli kokon rakentaminen kiinnostaa.

Ajantasaiset tapahtumatiedot löydät: www.seurasaarisaatio.fi

Tiedot

Päivämäärä:
16.4.2022
Aika:
18:30 – 21:30

Järjestäjät

Helsingin Keskipohjalaiset ry.
Seurasaarisäätiö

Seurasaari

Seurasaari
Helsinki, 00250 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00