Keskipohjalainen musiikkitilaisuus 24.3.2007

Helsingin keskipohjalaisilla oli lauantaina 24.3. ravintola Vihreässä Linjassa uudenlainen jäsentilaisuus, jonka aiheena oli keskipohjalainen kansanmusiikki. Läsnä olleet liki 40 yhdistyksen jäsentä saivat nauttia aivan erinomaisesta musisoinnista, josta vastasivat Radion Sinfoniaorkesterin huilisti Petri Alanko ja hanuristi Kauko Ylikorpi. Mukana piti olla kolmaskin soittaja, nimittäin Petrin sisar, Helsingin Kaupunginorkesterin viulisti Satu Rautamaa, mutta hän oli estynyt olemasta läsnä – hän oli Joensuussa vastaanottamassa Alangon monipuoliselle musiikkiperheelle myönnettyä erikoistunnustusta.

Petri Alanko ja Kauko Ylikorpi soittivat yhteisen sukulaisensa, toholamppisen kansanpelimannin Juho Ylikorven aikanaan soittamaa musiikkia, niin valsseja kuin polkkiakin, ja myös hänen pojanpoikansa Veikko Ylikorven musiikkia. Vaikka huilu ei varsinaisesti olekaan kansanmusiikkisoitin, niin Petrin soittamana tämä musiikki soi aivan ihanasti. Soitannon välissä Helsingin Keskipohjalaiset ry:n hallituksen jäsen Matti Heiniemi kertoi jäljittelemättömällä tyylillään ja kauniisti soivalla kannuslaisella murteellaan keskipohjalaisen kansanmusiikin historiasta, aivan alkuajoista lähtien eli siitä asti kun karjan kutsuhuudot, rytmikkäät työlaulut ja nuorten tanssilaulut syntyivät.

Yhdistys aikoo jatkaa tämäntapaisten jäsentilaisuuksien järjestämistä ja toivoo jäsenten tulevan runsain joukoin mukaan. Nyt toteutettu tilaisuus oli yhdistyksen jäsenen Kauko Ylikorven idea, mistä olemme hänelle erittäin kiitollisia – läsnä olleiden suosionosoitusten perusteella tilaisuus vastasi heidän odotuksiaan. Toivomuksia jäsentilaisuuksien aiheiksi otamme mielellämme vastaan ja teemme parhaamme niiden toteuttamiseksi.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00