Kirkkopyhä 25.10.2009

Jo perinteeksi muodostunutta keskipohjalaisten kirkkopyhää vietettiin sateisenharmaana sunnuntaina Kallion kirkossa 25.10. Kirkossa kaikui kaunis urkumusiikki ja saimme kuulla selkeän ja ajatuksia herättävän saarnan.

Jumalanpalveluksen päätyttyä arviolta 40 keskipohjalaisen joukko kerääntyi seurakuntasaliin kahvitilaisuuteen. Ohjelman aloitti kahvinjuonnin lomassa yhdistyksemme jäsenistä koottu K-P-kvartetti laulamalla lohtajalaissyntyisen kanttorin Eero Erkkilän säveltämän ja Liisa-Maija Laaksosen sanoittaman laulun ”Pienen iltarukous” kanttori Kati Pirttimaan säestyksellä. Kvartetissa lauloivat yhdistyksemme jäsenet Eija Jylhä (sopraano), Eija Honkala (altto) ja Arvo Isohanni (basso). Tenoria lauloi ”vierailevana tähtenä” säveltäjän poika Janne Erkkilä kansallisoopperan kuororivistöstä.

Tämän jälkeen seurasi kokkolalaissyntyisen professori Helena Taskisen esitys ”Raportti korkeakoulurakenteen kehittämisprojektista Botnia-alueella (Keskipohjanmaa, Pietarsaari ja Oulun eteläinen alue)”. Kyseisessä kehittämisprojektissa luotiin strategiamääritykset ja kehittämissuositukset alueen koulutuskeskuksille. Raportin yhteydessä kuultiin myös ajantasaista tilastotietoa tutkimusalueen väestömääristä ja sen jakautumista. Myös Kokkolaa elinvoimaisena asumis- ja kasvukeskuksena tuotiin esille. Esitelmä herätti kuulijoissa ajatuksia ja nostatti useita puheenvuoroja.

Yhteenvedon raportista voit lukea tästä linkistä. Koko raportti KESKI-POHJANMAAN, PIETARSAAREN JA OULUN ETELÄISEN ALUEEN KORKEAKOULURAKENTEEN KEHITTÄMINEN tästä.

Kirkkokahvit päättyivät kvartetin esittämään Eero Erkkilän lauluun ”Mereen vaipuu aurinko”.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00