Pääsiäiskokko 2014 sekä vuosikokous ja kokkotalkoot

Pääsiäinen oli tänä vuonna myöhään, joten toisin kuin edellisinä vuosina saimme viettää kokkotalkoomme ja vuosikokouksemme kauniissa keväisessä säässä. Aurinko paistoi eikä maassa ollut lumesta tietoakaan.

Kevätkokous meneillään

Kevätkokous meneillään

Koska luvassa oli TV kameroiden saapuminen paikalle seuraamaan kokonrakennustyötä, pidimme vuosikokouksen heti alkajaisiksi klo 16.00. Vuosikokous sujuikin ripeästi ja kaikki sääntömääräiset asiat tulivat käsitellyksi.

Vuosikokouksen jälkeen keräännyimme Juhlakentälle aloittelemaan kokon rakentamista. Kokkotarvikkeet oli toimitettu paikalle ajoissa ja lumettoman talven vuoksi havut olivat hyvässä rakennuskunnossa. Joten mikäpä oli rakennellessa. Etenkin kun talkooväkeä oli aikaisempaa enemmän ja rakentamisen vankka ammattitaito oli turvattu, kun paikalla oli nykyisen kokkomestarin lisäksi myös emeritus kokkomestari Kauno Pollari. Tähtäimessä oleva TV-lähetys saneli aikataulua, joten rakentamisessa jouduttiin pitämään välillä pidempi jarruttelutauko. Sen aikana toholampilaissyntyinen TV1:n toimittaja Mikko Määttälä antoi joukollemme ohjeita, jotta suunniteltu käsikirjoitus jännitysmomentteineen saataisiin toteutumaan. Ja sitten ”hep”- sanan jälkeen käynnistyikin kova puuhailu sovittuine vuorosanoineen. Kamerat ikuistivat tapahtumaa ja kokon rakentamisen iloa pääsivät siten muutkin suomalaiset tv-katsojat seuraamaan suorana lähetyksenä. Ohjelmassa kerrottiin keskipohjalaisesta kokkoperinteestä sekä haastateltiin yhdistyksemme pitkäaikaista kunniajäsentä Hilkka Murtoniemeä, joka on ollut alusta asti rakentamassa Seurasaaren pääsiäiskokkoa.

Kokonrakentajia työssään

Kokonrakentajia työssään

Kokon rakennus hyvässä vauhdissa

Kokon rakennus hyvässä vauhdissa

Kevätillan hämyssä ja työn lomassa nautiskeltiin perinteisiä talkooruokia: grillimakkaraa, kahvia ja pullaa. Kaarina oli luovuttanut tällä kertaa talkooemännyyden Eijalle.

 

Kokkopäivä lauantaina 19.4. 

Seurasaaren sillalla tungosta

Seurasaaren sillalla tungosta

Myös lauantaina vallitsi aurinkoinen kevätsää ja sen innoittamana Seurasaareen alkoi virrata tuhatmäärin kokkoväkeä. Paikalle kerääntyi yhteensä 3700 ihmistä. Yhdistyksemme sinnikkäät ”pääluvun” laskijat Matti ja Kauko seisoivat Seurasaaren sillanpielessä laskien jokaisen kokkopaikalle kiiruhtaneen ihmisen. Ohjelma käynnistyi klo 18.30 juhlallisilla fanfaareilla ja aloitussanoilla, joita olivat esittämässä yhdistyksemme edustajina puheenjohtaja Esko Rautila ja Eila-Marjatta Rapeli, sekä Seurasaaren edustajana Aila Nieminen. Sen jälkeen lauloivat pikkutrullit, joista monet olivat varustautuneet noitamaisin varustein ja kasvomaalauksin. Ilta tarjosi heille sadunomaista tunnelmaa sekä esiintymisen iloa, josta jokainen sai pienet palkinnot.

Pienempi kokko syttyi ensiksi ja sen jälkeen noin klo 19.00 varsinainen isokokko, jonka palamista saatiin seurata pitkälle iltaan. Ilta sujui jälleen hyvässä tunnelmassa ilman minkäänlaisia järjestyshäiriöitä.

Yleismenestys taas hyvä

Yleismenestys taas hyvä

Televisioinnin tuoman näkyvyyden takia tilaisuus herätti laajempaakin kiinnostusta ja siitä poiki jälkikäteen haastattelupyyntöjä. Mm. Yleisradion Radio Nostalgia haastatteli puheenjohtaja Esko Rautilaa ja haastattelu annettiin myös Metro-lehdelle.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00