Pikkujoulu ja vuosikokous 2015

Ravintola Pianossa vietettiin lauantaina 29.11 jälleen Helsingin Keskipohjalaisten vuosikokousta ja pikkujoulua.
Vieraat toivotti tervetulleiksi pj Esko Rautila, joka puheessaan koosti myös yhteen yhdistyksen kuluneen vuoden tapahtumia. Pikkujoulutunnelmaa vauhditti puhallinduo Kenneth Ojutkangas (tuuba) ja Ville Myllykangas (pasuuna), molemmat alunperin Toholammin poikia, jotka opiskelevat nyt Sibelius Akatemiassa. Sopraano Tiia Saari lauloi iki-ihanasti joululauluja kanttori Kullervo Latvasen säestyksellä.

Pekka Rauhala piti puuropuheen, joka käsitteli ullavalaisten suurta muuttoa Amerikanmaalle, lähinnä Michiganiin ja Ohion alueille vuosina 1870 – 1950. Mielenkiintoinen tieto oli mm se, että noin 52% Suomesta lähteneistä siirtolaisista oli Vaasan läänistä. Lähtöä vauhditti toimeentuloon liittyvät tekijät: tervanpoltto oli päättynyt, tilakoot olivat pieniä ja yleensä talon vanhin poika peri maat. Muuttajista on kerätty runsas määrä dokumentteja, mm kirjeitä ja valokuvia, jotka ovat löytyneet pääasiassa kylän naisilta. Materiaalista on tekeillä kirja sekä mm. dokumenttifilmi ensi kesään mennessä. Koottu aineisto vaikutti hyvin mielenkiintoiselta kaikkien keskipohjalaisten kannalta.

Puuropuheen jälkeen ryhdyimme tositoimiin, eli perinteiseen arpajaisrulettiin. Aika kului niin vinhaan, että vain yksi, mutta sitäkin hauskempi joululaulu kerettiin laulaa yhteisvoimin.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00