Pikkujoulut 2017

Helsingin keskipohjalaiset kokoontuivat jälleen viime lauantaina vuosikokouksen jälkeen yhteisen pikkujoulun viettoon ravintola Pianoon. Pääkaupunkiseudun sää ei juuri tuonut mieleen joulua, mutta joulun valot loistivat pimeydessä.

Illan kuluessa viriteltiin tunnelmaa joululauluilla, joita tahdittivat Kauko Ylikorpi ja Jarno Kukkola. Yhdistyksen pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Esko Rautilalle luovutettiin yhdistyksen viiri kiitokseksi hänen työstään yhdistyksen hyväksi.

Puuropuheen oli lupautunut pitämään radiotoimittaja Päivi Istala, jonka teemana oli aina ajankohtainen ”Itä kohtaa lännen”. Päivi Istala on syntynyt Imatralla ja hänen juurensa ovat äidin puolelta ¾ osaa karjalaista ja rajan takaista, ¼ osaa isältä keskipohjalaista. Perheensä mukana Istala perehtyi jo nuorena maamme eri alueilla suomenkieliseen ja myös ruotsinkieliseen kulttuuriin.

Lottovoiton luokkaa oli se, kun oppikoulu ja lukion aika osui Kokkolaan.  Lämmöllä hän muisteli opettajiaan ja oppilastovereitaan Kokkolan Yhteiskoulussa. Istala uskoo vakaasti, että hän sai siellä kipinän toimittajan tehtäviin. Yllättävän moni luokkatoverikin on valinnut toimittajan uran. Istala kertoi kokemuksistaan ja havainnoistaan hauskasti ja värikkäästi.

Jouluruokailu oli jälleen runsas ja herkullinen. Ruokailun jälkeen Saija Teerikangas (Kaustinen) esitteli 3-kielistä jouhikko-soitintaan ja norjalaista Hardanger viuluaan. Ääninäytteinä hän soitti jouhikolla itäistä musiikkia ja Hardanger -viululla norjalaisen Hallin tanssin. Lopuksi Saija soitti tavallisella viululla kaustislaista Jarnon säestäessä pianolla.

Arpajaiset herättivät jälleen kiihtyneen tunnelman ja monta arpajaisvoittajaa asteli tyytyväisenä Helsingin yöhön.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00