Helsingin Keskipohjalaiset Ateneumissa ja syksyn tuntua

Tätä kirjoitettaessa on vielä elokuun viimeisen päivän viimeinen tunti meneillään. Itsekin miellän sen, että elokuu on vielä kesäkuukausi ja vasta syyskuussa voidaan puhua syksystä joten otetaan hieman ennakkoa syksyn saapumiseen. 

Syksyisin perinteisesti palaavat erilaiset harrastukset kesätauolta ja poikkeusta tästä eivät myöskään tee Helsingin Keskipohjalaiset. Aloitimme syyskauden vierailemalla Ateneumissa Albert Edelfeltin näyttelyssä joka on vielä viimeisiä viikkoja avoinna. Museokäynnin lisäksi olimme varanneet näyttelyesittelyn Ateneumista ja näinpä olikin hyvä aloittaa virittäytyminen näyttelyyn ennakkoesittelyssä. Pienenä anekdoottina mainittakoon myös, että Ateneumin esittelyt ovat yhdistyksellemme käyneet jo aiemmin tutuiksi, sillä korona-aikaan Ateneum tarjosi vastaavia esittelyitä Teams-yhteyden kautta ryhmille. Niinpä mekin päätimme näihin turvautua ja yhtä vaikuttavia teosesittelyitä Ateneumilla sai verkon välityksellä kuin paikan päälläkin.

Itse näyttelyn osalta osa teoksista oli tuttuja ja osa sitten uudempia tuttavuuksia, mutta yhtälailla kyllähän teokset upeita olivat. Ei olisi meikäläisestä pitämään pensseliä näin taitavasti kädessään ja epäilenpä, että saisinko edes luonnosteltua paperillekkaan yhtä hienoja teoksia. Noh eihän sitä tietysti kaikkien tarvitse taiteilijoita olla, sillä mukavahan se on taidetta ihastellakin. Museokierroksen jälkeen istahdimme vielä Ateneumin kahvilaan alas vaihtamaan kuulumisia ja pohtimaan tulevia tapahtumiamme.

Syyskauden osalta yhdistyksellä on ollut perinteisesti kirkkopyhä, hirvipeijaiset, pikkujoulut ja syyskokous. Hirvipeijaiset on hieman uudempi tapahtumamme ja valitettavasti se jäi koronan myötä jalkoihin eikä ole osannut vielä palata takaisin, mutta katsotaan josko se jossain muodossa tänä syksynä pidettäisiin. Muitakin aatoksia on tälle vuodelle ollut ja yhdistyksemme on aktivoitumassa syksyn aikana mm. Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushankkeen osalta tavalla tai toisella. Ensi vuodesta emme vielä tiedä enempää, mutta varmasti pääsiäiskokon lisäksi kaikenlaista muutakin keksimme.

Sanomattakin lienee selvää, että toimintaamme teemme jäsenillemme ja mikäli mielessä on joku tapahtuma tai vierailukohde niin laitahan ehdotuksesi tulemaan. Itse ainakin mielelläni haluan kuulla mitä jäsenillä on mielessä ja en myöskään vastusta, vaikka pyydätte muitakin tuntemianne keskipohjalaislähtöisiä pääkaupunkiseudulla vaikuttavia henkilöitä liittymään jäseniksi.

Palaan vielä lyhyen kirjoitukseni lopuksi Ateneumin kahvilaan. Kahvilan ikkunoista näkyi Eliel Saarisen suunnittelema Helsingin päärautatieasema ja olen monesti miettinyt, että miltähän rautatieaseman sisätiloissa oikein näyttää arkkitehtoonisessa mielessä. Kukapa tietää jos vaikka seuraava menoklubi suuntaisikin Eliel Saarisen jalanjäljissä kävelemään rautatieasemaa.

Olli Rantakangas
kirjoittaja on yhdistyksen puheenjohtaja

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00