Mikko Kivestön muistolle

Mikko Kivestö syntyi Oulussa 20.6.1936 ja kuoli 22.4.2023 Helsingissä. Kannus oli kuitenkin hänen lapsuutensa ja nuoruutensa kotipaikka, äiti oli Toholammilta ja isä Kannuksesta. Ylioppilastutkinnon Mikko suoritti 1956 Kannuksen Yhteiskoulussa. Armeijan käytyään hän jatkoi opintoja Helsingin Kauppakorkeakoulussa ja valmistui ekonomiksi 1961. 

Välittömästi opintojen jälkeen hän aloitti työuransa Helsingissä KOP pankin palveluksessa ja oli eläkkeelle siirtymiseen saakka pankkikonsernin muodonmuutosten mukana erilaisissa vaativissa tehtävissä. 

Virkatyön ohella hän oli aktiivisesti mukana Helsingin Keskipohjalaiset ry toiminnassa jo 1960 lopulta vuoteen 2014 saakka hoitaen yhdistyksen talouteen ja keskipohjalaisille opiskelijoille tarkoitettujen asuntojen hallintaan kuuluvia asioita.

Yhdistyksen arjen kovien asioiden lisäksi Mikko osallistui ahkerasti erilaiseen vapaa-ajan toimintaan. Pääsiäiskokon rakentamisesta talkootyönä Seurasaareen on muodostunut yhdistyksen tärkeä perinne. Muun muassa tässä hän ehti olla tiiviisti mukana jo yli kolmekymmentä kertaa. Mikon lähiomaisten mukaan koko perhe osallistui innolla rakentamiseen ja kokon polttojuhlaan. Kesäkaudella Lestijärven lomamökki oli tärkeä levon ja synnyinseudun yhteyksien tukipiste. 

Mikon elämäntapaan kuului pitkäjänteinen sitoutuminen. Tätä ilmensi myös hänen osallistumisensa Helsingin Keskipohjalaiset ry hallituksen työhön. Sain olla hänen kanssaan mukana tässä tehtävässä pitkään. En muista hänen kohdallaan poissaolopäiviä, tuskin niitä olikaan.  

Helsingin Keskipohjalaiset ry
Esko Rautila, entinen hallituksen puheenjohtaja, 2004 -2015

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00